För att kunna leverera trivsel till våra kunder är det avgörande att vi som jobbar på Ekbergs också trivs på jobbet. Goda arbetskamrater är den kanske enskilt viktigaste delen för att trivas i vardagen. Bra arbetskamrater delar grundvärderingar och drar åt samma håll..

Vi som arbetar på Ekbergs har enats om fyra gemensamma grundvärderingar: Hållbarhet, Engagemang, Lärande och Trygghet. Dessa påverkar oss varje dag och styr vad vi gör och hur vi beter oss mot varandra och mot våra kunder. Nedan ges några exempel på vad vi gör i vardagen.

Hållbarhet

Vi strävar efter långsiktiga relationer med såväl kunder, medarbetare som leverantörer. Vi är mot andra som vi vill att de skall vara mot oss. Vi vill ta ansvar för miljön och ser jorden mer som ett lån av våra barn än ett arv av våra förfäder.

Engagemang

Genom professionell städning och trevligt bemötande vill vi göra skillnad i människors liv. Vi är stolta och vill med vårt engagemang vara med och skapa den bästa arbetsplatsen bland städföretag på de platser vi verkar.

Lärande

Vi tror att personlig utveckling och lärande är en nyckel till framgång. Kunskap kan fås varje dag och vi vet att delad kunskap är dubbel kunskap varför öppenhet är ett nyckelord. Vi har sedan 2006 erbjudit alla medarbetare att gå SRY kurs med möjlighet att erhålla ett yrkesbevis. Detta är en bra grund men bara en början. Vi tror på ett livslångt lärande och att alla därmed har något att lära.

Trygghet

Vi har tydliga rutiner för verksamheten beträffande schemaläggning, städmetoder, städinstruktioner med mera. Vi ger nya medarbetare god introduktion och är tydliga i kommunikationen. Vi erbjuder fasta anställningar så långt det är möjligt.  Vi är alltid ärliga mot såväl kunder som medarbetare.

ISO-certifierade med stolthet

Tack vare målmedvetet och gemensamt arbete från alla på Ekbergs har vi nått vårt mål och vi är numera ISO-certifierade. Det är vi mycket stolta över. 

    

Vad innebär ISO-certifiering?

  • ISO 9001 är en ledningssystemstandard för kvalitetsprocesserna i ett företag eller en organisation. Det kan beröra allt från hur du svarar i telefon till hur du undviker driftsstörningar. Ett ledningssystem beskriver hur du ständigt förbättrar och justerar din verksamhet för att möta kundernas behov.
  • ISO 14000 är samlingsnamnet för de standarder som handlar om miljöledning. Dessa standarder skapar i sin tur ett miljöledningssystem som enkelt kan integreras i den befintliga verksamheten.
  • OHSAS 18001 handlar om arbetsmiljö som berör hälsa och säkerhet.

I vårt ledningssystem har vi integrerat alla dessa tre viktiga områden.

 


 

Häng med och gilla oss ...

Du kan träffa oss på Facebook. Häng med och gilla oss. Så är du alltid först att se våra tips, lediga jobb och andra roliga nyheter. Det kan också bjudas på någon tävling ibland. Välkommen. 

Följ Ekbergs på Facebook

Golvvård på bästa sätt

Vi är nu diplomerade att utföra Stenslipning och behandling enligt 3M Trizact metoden.

 

Hör gärna av dig om du vill veta mer. Du kan läsa mer på sidan om GOLVVÅRD

Förändringar RUT-avdraget

BT gjorde ett reportage om RUT i december 2015, som du kan läsa om du klickar på  länken: RUT-förändringar oroar inte, "Påverkar mindre än en procent" 

 

 

 

 

 

 

Företagsstäd

Tjejerna är änglar och allt bara funkar. Det är ju så mycket mer än städning men dom fixar allt och är alltid pigga och glada.

Anna-Lena Knutsson, Albin i Hyssna

Hemstäd

Att tjejerna kommer och städar är det bästa som hänt mig. Dom är så trevliga och goa och hjälper mig med allt. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan dem, livet som synskadad pensionär blir helt enkelt enklare och drägligare med deras stöd och insatser.

Rune Ljungbrandt, pensionär

Lagerstäd

Det känns väldigt bra. Speciellt när Ekbergs jobbat upp golvytan, så golvet blir både fräschare och lättare att underhålla. Vi är väldigt belåtna.

Gillis Skoglund, Industrilagret i Kinna

2016

Under sommaren förvärvar vi städföretaget Husro AB i Jönköping som blir ett helägt dotterbolag. Eva Pinal Lundberg, som startade företaget för 8 år sedan och har byggt upp det till att idag sysselsätta över 20 medarbetare, går in som anställd arbetsledare. Samtliga våra lokalkontor fortsätter att växa, Ulricehamns-gänget växer med hela 67%!

2015

Vi startar upp kontor och arbetsgrupp i Varberg. Linda Abrahamsson som jobbat hos oss i många år blir arbetsledare och tillsammans med Lennart Ekberg ansvarig för kontoret.

2014

Under vintern blir vi godkända som en Gipeco Partner.  Våra städmetoder utvecklas och baseras nu på Gipecos städprodukter. Representanter från Gipeco håller utbildning och genomgång med vår personal. 

2013

Efter totalrenovering flyttar vi under januari in i våra nya lokaler på Slättängsgatan 4 i Kinna. Under sommaren förvärvar vi städverksamheten ur Per i Nävens konkursbo och etablerar oss därmed i Ulricehamn.

2012

Ett affärssystem implementeras under vintern med driftstart den 1 april. Målet är bättre kundservice och effektivare administration. Vi blir nominerade till Årets Företagare i Mark! Under hösten förvärvas en industrifastighet på Slättängsgatan i Kinna. Under året blev vi godkända av Almega som Auktoriserad Serviceentreprenör.

2011

LOV – Lagen om valfrihetssystem (inom hemtjänst) införs i Mark, Svenljunga och Tranemo. Vi ansöker och blir godkända för serviceinsatser inom samtliga tre kommuner. Efter kontinuerlig växt under 8 år (sedan sammanslagningen) är vi nu ett 60-tal medarbetare. En ny organisation sätts och ledningsfunktionerna blir mer tydliga.

2010

Vi öppnar kontor i Svenljunga. Centralt på Brogatan 4 etablerar vi kontor.

2009

Städföretaget Cleaning Company med verksamhet i Borås förvärvas. I samband med att vi blir fler i Borås flyttar vi in i nya lokaler på Skaraborgsvägen 30 i Borås. Vi får under året utmärkselsen Gasellföretag av Dagens Industri.

2007

Rut-avdraget införs den 1:a juli och intresset för hushållsnära tjänster växer kraftigt. Hemstäd, fönsterputs men också trädgårdsservice efterfrågas allt mer.

2006

Antal anställda är nu närmare 25 personer och verksamheten växer kontinuerligt. Under hösten går 21 personer igenom SRY städutbildning för certifiering till SRY:s yrkesbevis (Service Branschens Yrkesnämnd). Denna utbildning ges sedan årligen till alla nyanställda. Fasta städuppdrag hos företag utgör nu nästan hälften av omsättningen.

2005

Eftersom verksamheten i Borås växer öppnas ett kontor på Skaraborgsvägen 35 i Borås.

2004

Företagen slås samman och bildar Ekbergs Fönsterputs & Städ AB. Det nya företaget ägs till lika delar av Lennart, Andreas och Mathias och har närmare 15 anställda. Företaget flyttar till nya lokaler på Kyrkogatan 7.

1998

Samarbetet fördjupas och företagen flyttar in i gemensamma lokaler.

1997

Verksamheterna växer. Fokus ligger på specialstäd. Fönsterputs men också flyttstäd och byggstäd är vanligt förekommande uppdrag.

1995

Kusinerna Andreas Gustafsson och Mathias Eriksson startar AM Städpatrullen HB. Ett samarbete inleds med Ekbergs fönsterputs.

1981

Efter att under några år arbetat för Kinna fönsterputs startade Lennart Ekberg eget inom fönsterputs. Ekbergs fönsterputs var grundat. Utrustad med hink och skrapa åkte han runt i sin Fiat pickup och putsade fönster åt företag och privatpersoner i Marks Kommun.

Våra kontor

Det bästa för dej som kund är lokal förankring och vi har kontor på många orter i västsverige:

 

KINNA - huvudkontor
Slättängsgatan 4, 511 57 KINNA
Tel 0320-359 33

 

BORÅS
Skaraborgsvägen 30, 506 30 BORÅS
Tel 033-13 73 00

 

SVENLJUNGA
Nylännesgatan 6, 512 53 SVENLJUNGA
Tel 0325-100 08

 

ULRICEHAMN
Storgatan 69, 523 31 ULRICEHAMN
Tel 0321-18 13 00

 

JÖNKÖPING
Linnégatan 2, 554 54 JÖNKÖPING
Tel 036-12 04 05 

 

VARBERG
Brunnsbergsvägen 5, 432 40 Varberg
Tel 0340-20 11 60

Kontaktformulär